— Kávé —

Tonino Lamborghini

Kávéink Red és Black ízbe is választhatóak

Black   60% Arabica   40% Robusta

Red      80%Arabica    20% Robusta

Espresso.Ristretto                       600.-Ft

Americano                                    690.-Ft

Espresso machiatto                     690.-Ft

Caffe Latte                                    730.-Ft

Cappuccino                                  760.-Ft

Moccacino                                    800.-Ft

Latte Machiatto                            880.-Ft

Caffe Melange                             880.-Ft

Doppio                                          880.-Ft

Caffe coretto                                1350.-Ft

Flat White                                     1110.-Ft

Jack Sparrow Kávéja                   1350.-Ft

Irisch Coffe                                   1350.-Ft

Iced latte                                       1110.-Ft

— Tonino Lamborghini —


ItA Tonino Lamborghini kávé 80 % arabika, 20 % robuszta tartalmú kávészemekből áll. Öt helyről származnak: az arabika Brazília, Közép Amerika, Etiópia, míg a robuszta szemek India és Java területéről. Tíz különböző típusú kávé keveréke, melyet 1200-1600 méterrel a tengerszint felett termelnek. A termelés során olyan "fazende"(ültetvény)-ről származó kávészemeket használnak, melyek művelése során nem alkalmaztak kártevők elleni vegyszereket. Nagyon lényeges a Lamborghininél, hogy a kávészemeket kézzel szedik, szedés közben az ágak végén nőtt kávészemeket részesítik előnyben, majd természetes módon 20 napig szárítják. Szárítás után - hogy állandó minőséget tudjanak adni - fontos a szemek pörkölésében az idő és a hőfok. Pörkölés során mintavételezéssel mérik a páratartalom szintjét, melyet meleg levegő befújásával semlegesítenek. Ezt a meleg levegőt a szemek között finoman és lassan áramoltatják egy meghatározott ideig. Így a pörkölési idő hosszabb, de a végeredmény egy sokkal magasabb minőséget és színvilágot eredményez. Ezután egy fontos eljárás következik, mégpedig a kávészemek hűtése, melyet 4 perc alatt hajtanak végre. Ennyi idő alatt hűlnek le a kávészemek 210 C fokról. A pörkölés után egy ventillátorral továbbítják a szemeket a válogatógép felé, mely egyesével leméri a szemeket. Amely szem nem üti meg a 0,3 grammos szintet, az nem kerül felhasználásra. Ezután a kávészemek 5-6 napra egy érlelő tartályba kerülnek. Csomagolás előtt egy befejező gőzölésen esnek át, majd 1 kg-os aromazáró - de lélegeztető szeleppel ellátott csomagolásba, ami közvetlenül a darálóba önthető -, vagy pedig a teljesen zárt professzionális gasztronómiai felhasználásra ajánlott 3 kg-os alumínium tartályba kerülnek, mely egy speciális közdarabbal közvetlenül, a darálótartály kiiktatásával a darálóra van csatlakoztatva. Ezzel a technológiával az aromavesztést szinte teljesen ki lehet zárni.